![Zwiebel-Roggen-Brot Zwiebel-Roggen-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F04E350-E695-477F-9017-A71DFFD5A487/Derivates/56D210EE-D09A-4316-83F2-DD40D25DF2F9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 ¼ TL Salz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 300 g Roggen
- 300 g Weizenmehl Type 1050
- 1 EL Kümmel (opcjonalnie)
- 50 g Sauerteig (Vollkorn- oder Natursauerteig)
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Honig
- 450 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 537 kJ / 128 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
4h
Burgunderbrot
4h 30min
Bierbrot
2 Std.
Dunkles Landbrot
3 Std.
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Sesambrot
2 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min