Zwiebel-Roggen-Brot
TM6 TM5

Zwiebel-Roggen-Brot

3.6 (80 ocen)

Składniki

  • 300 g Zwiebeln, halbiert
  • 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 2 ¼ TL Salz
  • 1 TL Majoran, getrocknet
  • 300 g Roggen
  • 300 g Weizenmehl Type 1050
  • 1 EL Kümmel (opcjonalnie)
  • 50 g Sauerteig (Vollkorn- oder Natursauerteig)
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 1 TL Honig
  • 450 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
537 kJ / 128 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy