Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 190 g Roggenkörner
- 190 g Weizenkörner
- 130 g Zuckerrübensirup
- 500 g Buttermilch
- 1 ½ Würfel Hefe (60 g)
- 1 ½ TL Salz
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 70 g Leinsamen
- 70 g Sesam
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 100 g Haselnüsse, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 578 kJ / 138 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Schwarzbrot mit Nüssen
3sa 15 dk
Schwarzbrot
3 Std.
Möhren-Nuss-Brot
2h 10 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Walnussbrot
2 Std. 40 Min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Sportler-Brot
3h 50min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Vollkornklotz
3 Std. 30 Min