Urządzenia i Akcesoria
Bergisches Urbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 17 godz.
16 Scheiben
Składniki
Poolish
-
Wasser175 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Dinkelmehl Type 630175 g
Hauptteig
-
Weizenkörner200 g
-
Wasser kalt175 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen120 g
-
Öl zum Einfetten
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
frische Hefe5 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
458 kJ /
110 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schweizer Bauernbrot
7h
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Dunkles Landbrot
3h
Bierbrot
2h
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Dunkles Landbrot
4h
Helles Landbrot
51h
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Kommissbrot
15h 30min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min