Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Roggenkörner
- 100 g Weizenkörner
- 1 TL Brotgewürz
- 420 g Wasser
- 350 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 60 g gemischte Kerne (z.B. Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Sesam, Leinsamen)
- 50 g Haferflocken, kernig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 15 g Sauerteig, flüssig (z.B. von Seitenbacher)
- 10 g Backmalz
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Hafer-Körner-Brot
11h 40min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4h
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14h
Dinkelkruste
2h 20min
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Dunkles Landbrot
3h
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Körnerbrötchen
2h 50min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 Min
Körner-Bürli
12h