Weizen-Roggen-Brötchen
TM31 TM5 TM6

Weizen-Roggen-Brötchen

4.7 (200 ocen)

Składniki

  • 100 g Roggenkörner
  • 100 g Weizenkörner
  • 1 TL Brotgewürz
  • 420 g Wasser
  • 350 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
  • 60 g gemischte Kerne (z.B. Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Sesam, Leinsamen)
  • 50 g Haferflocken, kernig
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 15 g Sauerteig, flüssig (z.B. von Seitenbacher)
  • 10 g Backmalz
  • 2 TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1307 kJ / 312 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
6.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy