Skandinavisches Roggenbrot
TM6 TM5

Skandinavisches Roggenbrot

4.2 (330 ocen)

Składniki

  • 300 g Roggenkörner
  • 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
  • 30 g Zucker
  • 2 TL Trockenhefe
  • 300 g Roggenmehl
  • 100 g Weizenmehl Type 405
  • 100 g Sonnenblumenkerne
  • 80 g Kürbiskerne
  • 50 g Leinsamen
  • 220 g Buttermilch
  • 180 g dunkles Bier
  • 30 g Honig
  • 2 TL Salz
  • 1 EL Haferflocken

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
866 kJ / 206 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy