
Urządzenia i Akcesoria
Skandinavisches Roggenbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 27 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner300 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen350 g
-
Zucker30 g
-
Trockenhefe2 TL
-
Roggenmehl300 g
-
Weizenmehl Type 405100 g
-
Sonnenblumenkerne100 g
-
Kürbiskerne80 g
-
Leinsamen50 g
-
Buttermilch220 g
-
dunkles Bier180 g
-
Honig30 g
-
Salz2 TL
-
Haferflocken1 EL
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
206 kcal /
866 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hygge
8 Przepisów
Niemcy
Niemcy