Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Zucker
-
500
g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bestreuen
lub 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bestreuen - 2 geh. TL Salz
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum EInfetten
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 1 TL Chiliflocken, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Gewürzbaguettes
1h 35 min
Tomatenbrot
1h 35 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Bierbrot
2h
Apfel-Zwiebel-Brot
2 Std. 20 Min
Tomatenbrot
2h
Zwiebel-Roggen-Brot
4h
Tomaten-Basilikum-Brot oder -Brötchen
1h 45min
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Bierbrot
2h
Italienisches Weißbrot
1 Std. 10 Min