Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 粒 八角
- 1 枝 桂枝 (長約5公分)
- 5 片 甘草
- 5 克 油
- 15 克 蒜頭
- 15 克 蔥 ,切段
- 5 克 薑 ,切片
- 450 克 五花肉 ,切片(厚約1公分)
- 30 克 米酒
- 500 克 水
- 50 克 醬油
- 30 克 冰糖粉
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- ½ 茶匙 五香粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2307.2 kJ / 552 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 42.8 g
- Błonnik
- 3.7 g