Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de coliflor, en trozos (3-4 cm)
- 1 - 2 pizcas de sal
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida
- 30 g de echalot, pelado y en mitades
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite de oliva
- 600 g de carne molida de res
- 200 g de jitomate, en trozos (3 cm)
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de tomillo seco
- ½ cdita de albahaca seca
- ½ cdita de chile en polvo
- 1 cdita de orégano seco
- 80 g de puré de jitomate
- 60 g de crema (min 30% de grasa)
-
250
g de queso mozzarella, en trozos (1 cm)
lub 250 g de queso mozzarella, rallado - 5 g de hojas de tomillo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2075.5 kJ / 496.1 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 805.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Pescado al horno con camarones, verduras y arroz basmati TM6
1 Std.
Pastel de carne
40 Min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Chuleta de cerdo con puré de zanahoria
1 Std.
Pescado con salsa de morrón
45 Min
Albóndigas en salsa de tomate con arroz
1hod. 15min
Pescado al horno con cúrcuma y salsa de tomate
30 Min
Frittata de calabaza y ricotta
40 Min
Sopa de coliflor y pollo
40 Min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1h 30min