Urządzenia i Akcesoria
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Gläser
Składniki
-
Wasser1000 g
-
Rohrohrzucker500 g
-
Limettensaft, frisch gepresst80 g
-
1 ½ TL Lavendelblüten, getrocknetLavendelblüten frisch2 TL
-
Pistazien, gehackt25 g
-
Zimtstange halbiert1
-
frische Marillen (siehe Tipp)1400 - 1600 g
-
Gewürznelken6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
4 g
Kalorie
2059 kJ /
491 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
109 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenröster
30 min
Marillenmarmelade
35 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Zitronenmelissesirup
5 godz. 10 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Marillennektar
2 godz.
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Ribiselgelee
55 min
Birnenkompott mit Safran
3 godz.
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min