Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 500 g Rohrohrzucker
- 80 g Limettensaft, frisch gepresst
-
2
TL Lavendelblüten, frisch
lub 1 ½ TL Lavendelblüten, getrocknet - 25 g Pistazien, gehackt
- 1 Zimtstange, halbiert
- 1400 - 1600 g frische Marillen (siehe Tipp)
- 6 Gewürznelken
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2059 kJ / 491 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenröster
30 min
Rote-Rüben-Relish
1 Std. 15 Min
Ribiselgelee
55 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Hollerkoch
2h 50min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Powidl
8h
Marillenmarmelade
35 min
Zwetschkenröster
1h 30min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min