Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 260 g Butter, weich, in Stücken
- 9 Eier
- 200 g Feinkristallzucker (am besten Backzucker)
- 1 Prise Salz
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack
- 3 EL Schokoladenraspel, zum Bestreuen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Torta della nonna
3 Std. 50 Min
Sacher-Gugls
1h 30min
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1h 20min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Schokoladen-Gugelhupf
1h 30min
Mohntorte mit Schokoglasur
1h 15min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min