Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 260 g Butter, weich, in Stücken
- 9 Eier
- 200 g Feinkristallzucker (am besten Backzucker)
- 1 Prise Salz
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack
- 3 EL Schokoladenraspel, zum Bestreuen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Mostschober
2h
Beeren-Mandelkuchen
55 dk
Ribisel-Pavlova
2h 50min
Brownies mit Ribiselsorbet
5 Std.
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2sa 30 dk
Mohntorte mit Schokoglasur
1h 15min
Schoko-Kokos-Torte
3 Std. 10 Min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Ölkuchen mit Marillen
1h
Eva's Sachertorte
1h 40min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Marillenkuchen
1sa 30 dk