
Urządzenia i Akcesoria
Grießflammeri mit Quittenkompott
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Schlagobers250 g
-
Milch250 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Bio-Orange Schale abgerieben½
-
Grieß (z.B. Nockerlgrieß)40 g
-
Salz1 Msp.
-
Zucker120 g
-
Gelatineblätter2
-
Quitten600 g
-
Maisstärke1 TL
-
Apfelsaft200 g
-
Weißwein200 g
-
Bio-Zitrone Schale abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Nelken2
-
Zimtstange halbiert1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
552 kcal /
2309 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Servus
12 Przepisów
Austria
Austria