Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Schlagobers
- 250 g Milch
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
- 40 g Grieß (z.B. Nockerlgrieß)
- 1 Msp. Salz
- 120 g Zucker
- 2 Gelatineblätter
- 600 g Quitten
- 1 TL Maisstärke
- 200 g Apfelsaft
- 200 g Weißwein
- 1 Bio-Zitrone, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 2 Nelken
- 1 Zimtstange, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastinaken-Blinis mit Blauschimmelkäse, Nüssen und Honig
2 godz. 20 min
Marillenröster
30 min
Quittenmus
1 godz. 45 min
Rindfleischrouladen mit Rotkraut (XXL)
2 godz. 10 min
Melanzani-Rotwein-Relish
1 godz. 30 min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Cumberland-Senf-Sauce
1h 15min
Süßer Marillensenf
55 min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30 min
Ribiselgelee
55 min
Süßer Kürbisstrudel mit Datteln
50 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min