Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet

Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet

4.6 32 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

Himbeersorbet
  • Himbeeren frisch oder aufgetaut
    450 g
  • Wasser
    120 g
  • Zucker
    100 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    35 g
Soufflés
  • Butter zum Einfetten
  • Zucker etwas mehr zum Ausstreuen
    40 g
  • Eier (je 53-63 g)
    3
  • Vanilleschote
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
  • Sauerrahm
    125 g
  • Maisstärke
    20 g
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Zitronenschale, gerieben
    4 TL
Himbeersabayon und Fertigstellung
  • Weißwein süßlich
    100 g
  • Zucker
    25 g
  • Ei
    1
  • Eidotter
    1
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Himbeeren frisch oder aufgetaut
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 341 kcal / 1427 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...