Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Himbeersorbet
- 450 g Himbeeren, frisch oder aufgetaut
- 120 g Wasser
- 100 g Zucker
- 35 g Zitronensaft, frisch gepresst
Soufflés
- Butter zum Einfetten
- 40 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 3 Eier (je 53-63 g)
- 1 Vanilleschote
- 1 Prise Salz
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 125 g Sauerrahm
- 20 g Maisstärke
- 2 TL Vanillezucker
- 4 TL Zitronenschale, gerieben
Himbeersabayon und Fertigstellung
- 100 g Weißwein, süßlich
- 25 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Eidotter
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 50 g Himbeeren, frisch oder aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1427 kJ / 341 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4h 20min
Crème Brûlée
3h 10min
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Salzburger Nockerl
30 min
Soufflierte Zwetschken
40 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Maroni-Soufflés
50 min