Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Semmelwürfel
- 250 g Milch
- 3 Eier
- 10 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- 4 - 5 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 - 4 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 300 g Hartkäse (z. B. Tiroler Tilsiter), in Stücken
- 80 - 100 g Zwiebeln, halbiert
- 140 - 190 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Wasser
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2983 kJ / 713 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Tiroler Schlutzkrapfen
1 Std.
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Gebackene Speckknödel
50min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 Std.
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Käsespätzle
45min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45min
Wälder Käsknöpfle
55 min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 godz. 5 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min