Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch, 1,5 % Fett
- 1 EL Steinpilze, getrocknet
- 350 g Steinpilze, frisch, 250 g davon in Stücken (siehe Tipp)
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Tiroler Schinkenspeck, in Würfeln (7 mm) und 6 Scheiben fein aufgeschnitten
- 20 g Olivenöl
- 200 g Schlagobers
-
3
TL Gewürzpaste
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 600 g Wasser
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
-
6
Zweiglein Thymian, frisch
lub 6 Zweiglein Rosmarin, frisch, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35 Min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4h
Räucherforellenmousse mit Gurke
2u. 40min
Lammfilets im Bärlauchbiskuit
1h
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Vitello Tonnato
48j
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Rindfleisch-Tatar
30min
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1h 50 min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50min