Kaltes Erbsensüppchen | Kohlrabi | Erdbeere

Kaltes Erbsensüppchen | Kohlrabi | Erdbeere

2.8 5 ocen
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 5 godz. 35 min
6 Portionen

Składniki

Vorbereitung
  • reife Paradeiser geviertelt
    1800 g
  • Wasser
    500 g
  • Kohlrabi
    2
  • frische grüne Erbsen
    525 g
    525 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
Kohlrabitascherl | Salat | Süppchen
  • Butter
    25 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    ½ EL
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Meersalz etwas mehr zum Würzen
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Würzen
    1 Msp.
  • Tomatendressing, selbstgemacht (siehe Tipp)
    5 EL
  • Erdbeeren
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    10 g
  • Buttermilch
    120 g
  • Olivenöl
    30 g
  • frische Minzeblättchen
    5
  • Pfeffer, frisch gemahlen
  • Sauerrahm
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 193 kcal / 811 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...