Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lavendelsirup
- 300 g Wasser
- 160 g Zucker
- 15 g Vanillezucker
- 1 TL Zitronensäure
- 30 g Lavendelblüten und -blätter
Lavendeleis
- 125 g Milch
- 20 g Schlagobers
- 20 g Honig
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- 2 Eidotter
Geschmorte Pfirsiche
- 250 g Weißwein
- 60 g Honig
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 6 Pfirsiche (Weinbergpfirsiche)
Fertigstellung
- 30 g Schlagobers
- 4 Lavendelblüten, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1530 kJ / 365 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35 Min
Whiskeygelee mit Früchten
3h
Limoncello-Tartelettes
3h 15 min
Bellini mit Rosmarin
25 min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1h 40min
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20 min
Spargel mit Eier-Vinaigrette
40min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Maronisuppe mit Pilztascherl
40min
Thunfischpâté
4h 20min
Birnen-Walnuss-Obazter mit Ziegenkäse
10 min
Gorgonzola-Aufstrich
5 min