Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Milch
- 6 Eigelb
- 200 g Zucker
-
40
g Speisestärke
lub 60 g Mehl - 1 geh. TL Zitronenschale, gerieben
- brauner Zucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat
1 Std. 30 Min
Espresso Martini
5 Min
Menü: Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme; Mandelpudding
1 Std. 20 Min
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2 Std. 20 Min
Canelés
14 godz.
Kaffee-Sabayon
10 Min
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Zabaglione mit Orangenlikör
15 Min
Zabaglione
15 Min
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 Min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 Min
Klassische Zabaglione
15 Min