Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g Lachsfilets, frisch, ohne Haut
lub 500 g Lachsforellenfilets, ohne Haut - 1 Bio-Orange
- 1 Apfel (ca. 150-180 g)
- 3 - 4 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 1 Schalotte (ca. 20-30 g), halbiert
- ¾ TL Salz
- ½ TL gemahlener weißer Pfeffer
- 1 TL Senf
- 20 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Lachs-Tatar
5 min
Rindfleisch-Tatar
30min
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 min
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30min
Spargel mit Ziegenkäse und Portweinzwiebeln
50 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20p
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20p
Lachstatar auf Avocadomus
15 min