Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes

Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes

4.0 11 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Paradeiser halbiert
    1000 g
  • Gin
    10 g
  • weißer Balsamico-Essig
    30 g
  • Salz
    2 ¼ - 2 ¾ TL
  • Honig
    1 TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 EL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Zucker
    2 Prisen
  • Knoblauch, granuliert
    ½ TL
  • Rosmarin, getrocknet
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Agar-Agar
    1 ½ TL
  • Schlagobers, 36% Fett
    200 g
  • Olivenöl und etwas mehr für die Paradeisflakes
    40 g
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Sherry (opcjonalnie)
    1 TL
  • Rucola
    100 g
  • Cherrytomaten (opcjonalnie) zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 237 kcal / 991 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...