Wersje kompatybilne
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Paradeiser, halbiert
- 10 g Gin
- 30 g weißer Balsamico-Essig
- 2 ¼ - 2 ¾ TL Salz
- 1 TL Honig
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Zucker
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 1 ½ TL Agar-Agar
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 40 g Olivenöl und etwas mehr für die Paradeisflakes
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Sherry (opcjonalnie)
- 100 g Rucola
- Cherrytomaten, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40min
Limoncello-Creme
5 Std.
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Saiblingsfilets in Erdäpfelkruste mit Frühlingskräutersauce
50 Min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Tomaten-Cocktail
30 Min
Steirische Fischsulz
7h
Haselnuss-Parfait
6h 30min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Rotweinbirnen
3 Std. 20 Min