Wersje kompatybilne
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Paradeiser, halbiert
- 10 g Gin
- 30 g weißer Balsamico-Essig
- 2 ¼ - 2 ¾ TL Salz
- 1 TL Honig
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Zucker
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 1 ½ TL Agar-Agar
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 40 g Olivenöl und etwas mehr für die Paradeisflakes
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Sherry (opcjonalnie)
- 100 g Rucola
- Cherrytomaten, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35 Min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4 Std.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 godz. 40 min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Steirische Fischsulz
7 Std.
Mediterrane Profiteroles
1 godz. 25 min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 Min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6h 15min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1j 40 menit
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9j