Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- unsalted butter, for greasing
- 60 g blanched almonds
- 100 g gluten free flour mix (see Tips)
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 30 g cocoa powder (pure)
- 1 pinch salt
- 100 g soft dark brown sugar
- 2 eggs
- 40 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Sauce
- 100 g soft dark brown sugar
- 20 g cocoa powder (pure)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 150 g water
- 150 g full cream milk
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1446.7 kJ / 344.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 221.8 mg
Alternatywne przepisy
Salted caramel slice
2h 30min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
ANZAC biscuits
40 min
Custard
10min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Dark chocolate frosting
10min
Sticky date pudding
1h 30min
Home-style sponge cake
2h 30min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Basic vanilla cake
55min
ANZAC slice
1h 40min
Pikelets
35min