Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- unsalted butter, for greasing
- 60 g blanched almonds
- 100 g gluten free flour mix (see Tips)
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 30 g cocoa powder (pure)
- 1 pinch salt
- 100 g soft dark brown sugar
- 2 eggs
- 40 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Sauce
- 100 g soft dark brown sugar
- 20 g cocoa powder (pure)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 150 g water
- 150 g full cream milk
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1446.7 kJ / 344.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 221.8 mg
Alternatywne przepisy
Salted caramel slice
2h 30min
Whipped cream
15min
Buttercream icing
5min
Classic chocolate fudge
3h 10min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
ANZAC biscuits
40min
Buttercream icing
10 Min
Vanilla slice
26 Std. 5 Min
White chocolate fudge
3h 10min
Dark chocolate frosting
10 Min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1sa 5 dk
ANZAC slice
1h 40min