Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 30 g water
- 170 g dark chocolate (gluten free), broken into pieces
- 100 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs
- 50 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 pinch salt
- 80 g white chocolate, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 80 g whole raw macadamia nuts, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625.3 kJ / 148.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 58.3 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free birthday sponge cake
1 Std. 10 Min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Basic vanilla cake
55 Min
Gluten free gingerbread cookies
2 Std. 35 Min
Gluten free scones
30min
Gluten free shortbread
1h 20min
Buttercream icing
10min
Chocolate self-saucing pudding
50 Min
Banana berry mini loaves
1 Std. 30 Min
Easy coconut cake
1h 45min
Gluten free sausage rolls
2h 5min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h