Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 30 g water
- 170 g dark chocolate (gluten free), broken into pieces
- 100 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs
- 50 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 pinch salt
- 80 g white chocolate, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 80 g whole raw macadamia nuts, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625.3 kJ / 148.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 58.3 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Gluten free birthday sponge cake
1 godz. 10 min
Gluten free scones
30 min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
Buttercream icing
10min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Peanut caramel slice
5 Std. 35 Min
Gluten free sausage rolls
2u. 5min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1 godz. 45 min
Easy coconut cake
1 godz. 45 min