Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina + q.b. per infarinare
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- fagioli secchi
Crema frangipane
- 50 g di mandorle pelate e tostate
- 15 g di scorza di limone
- 300 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 30 g di farina
- 2 tuorli
- 1 melograno (solo i chicchi maturi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
Alternatywne przepisy
Crostata al limone
1h 15 min
Bignè menta e cioccolato
4h
Zuppa inglese al forno
3h 25 min.
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata Arlecchino
1h
Maxi cannoncino ripieno
6h 30min
Crema di pere e cioccolato
55min
Crostata di pere
1h 40min
Crostatine al limoncello
2h 35 min
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15 min