Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux al basilico
- 120 g di farina tipo 00
- 20 g di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 130 g di acqua
- 70 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 2 uova
Crema pasticcera salata
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di burro a pezzi
- 250 g di latte
- 2 tuorli
- 40 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 50 g di speck a listarelle
- 50 g di pistacchi in granella
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè con tre mousse
2 godz.
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1h 5min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Bignè al formaggio
1h 5min
Bignè alla crema di funghi e speck
1h 35min
Canapè integrali con spuma al salmone e uova di quaglia
3h 35min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4h 50min
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40min
Palline al prosciutto
1h 30min
Bignè al ripieno di gamberetti
1 Std. 20 Min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 Std. 20 Min
Bignè al salmone
1 godz. 50 min