Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g di acqua
-
200
g di lievito madre
lub 10 g di lievito di birra fresco - 500 g di farina tipo 1
- 10 g di sale
- farina tipo 1 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 Std.
Pancarrè
5h
Rosette
5 godz. 20 min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Lievito madre
72h 15min
Pane al semolino
4 Std.
Panini rosette
23h 20min
Fette biscottate
5 godz. 50 min
Pane pugliese
29h 20min
Pane sciapo umbro
14 Std.
Pane toscano con lievito madre
5h
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min