Wersje kompatybilne
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
Crema al Parmigiano reggiano
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di amido di mais
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- chicchi di melagrana
- grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1116.4 kJ / 266.8 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 168.8 g
- Sód
- 188.9 mg
Alternatywne przepisy
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 Std.
Mini éclair ai lamponi
3 godz.
Pizza del pastore
5h
Bignè lumachine
Brak ocen
Pitta chicculiata
4h 45 min
Babà analcolico alle fragole
3 godz. 30 min
Éclair alla crema di limone
4小时
Bomboloni salati
3 godz. 20 min
Paris Brest
3 godz. 30 min
Torta appassionata alle amarene
1 godz. 30 min
Parigina
3 godz. 30 min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min