Wersje kompatybilne
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
Crema al Parmigiano reggiano
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di amido di mais
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- chicchi di melagrana
- grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1116.4 kJ / 266.8 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 168.8 g
- Sód
- 188.9 mg
Alternatywne przepisy
Calzoni fritti napoletani
2h 30 min
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 Std.
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2 godz. 10 min
Pasta choux
2 Std.
Pasta Choux
2 Std.
Crostata di verdure provenzale
1h 20 min
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Lanterna di frolla
1h 30 min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20 min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Paris Brest
3h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min