![Endives au jambon Endives au jambon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74BE05DD-2786-4475-8A1F-14D2FED9E503/Derivates/9FC633B4-DCFA-4CDB-8A21-280F9BEA6837.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 6 endives
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 6 tranches de jambon blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 276 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Endives au jambon gratinées au comté
13óra
Gratin de courgette aux lardons
40 Min
Courgettes farcies
45min
Gratin de chou-fleur
55min
Endive au jambon et au gorgonzola
50 Min
Blanquette de veau vapeur
1h 10min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1 Std.
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Poireaux vinaigrette
35min
Parmentier de boudin aux pommes
1 Std.
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1h 10min