Risotto à la viande hachée

Risotto à la viande hachée

4.4 987 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    100 g
  • de viande de bœuf hachée
    200 g
  • d'huile végétale
    2 c. à soupe
  • carotte coupée en morceaux
    1
  • branche de céleri coupée en morceaux
    1
  • échalote
    1
  • de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
    250 g
  • d'eau
    650 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
    1 c. à café bombée de fond de légumes
  • de tomates concassées en conserve
    300 g
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de beurre doux
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 535 kcal / 2241 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...