Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 100 g de lait
- 70 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée de sel
- 800 g de pommes, coupées en fines tranches à la mandoline
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 846.9 kJ / 202.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Flan pomme-cannelle
45min
Gâteau aux pommes
40min
Gâteau à l'orange
1h
Clafoutis léger aux pommes
50min
Gâteau pommes-cannelle
1h
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Moelleux aux pommes
1h
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Cake aux pommes
1h
Far aux pommes
1h