Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgenkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 Stücke
Składniki
Teig
-
Milch300 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker75 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken75 g
Belag
-
Mandeln100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
Zucker140 g
-
Butter kalt, in Stücken100 g
-
Salz1 Prise
-
Zwetschgen halbiert, entsteint1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1016 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Tortenboden
45min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Streusel
5min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min