Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarberkuchen
- 1000 g Rhabarber, in Stücken (ca. 2 cm)
- 370 g Zucker
- 5 Eier
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Milch
- 370 g Mehl
- 2 Pck. Backpulver
Baiserhaube
- 4 Eiweiß
- 200 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 159 mg
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 Std. 15 Min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50 min.
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 Std. 40 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Himmelstorte
1 Std. 40 Min
Zwetschgenkuchen
2h
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min