![Rhabarberkuchen mit Baiserhaube Rhabarberkuchen mit Baiserhaube](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AEDCC3C0-8627-4CFF-8FDA-1D8C7AB1BC8C/Derivates/343BC6E0-45F8-4A6F-84CB-2DDADCDA1394.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarberkuchen
- 1000 g Rhabarber, in Stücken (ca. 2 cm)
- 370 g Zucker
- 5 Eier
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Milch
- 370 g Mehl
- 2 Pck. Backpulver
Baiserhaube
- 4 Eiweiß
- 200 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 159 mg
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Rhabarber-Mandel-Torte
4 Std. 30 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2sa 30 dk
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1sa
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4hod. 15min
Tortenboden
45min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min