Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
TM6 TM5

Rhabarberkuchen mit Baiserhaube

4.4 (1.4K oceny)

Składniki

Rhabarberkuchen

  • 1000 g Rhabarber, in Stücken (ca. 2 cm)
  • 370 g Zucker
  • 5 Eier
  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • 150 g Milch
  • 370 g Mehl
  • 2 Pck. Backpulver

Baiserhaube

  • 4 Eiweiß
  • 200 g Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1119 kJ / 267 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
1.4 g
Sód
159 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy