Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 20 g Milch
- 170 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 558 kJ / 133 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Himmelstorte
1h 40min
Zwetschgenkuchen
2h
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Streusel
5min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min