Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 290 g Milch
- ¾ TL Salz
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Osternest
2 Std.
Hefezopf
2 Std. 30 Min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 Std.
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5h 30min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Süßer Mürbeteig
1 Std. 50 Min
Hefegrundteig, süss
1小时
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Streusel
5 dk