Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
Belag
- 800 g Äpfel, z.B. Boskop, geschält, entkernt, in Stücken
- 50 g Zimt-Zucker-Mischung
- 20 g Speisestärke
Creme
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 150 g Zucker
- 200 g Schmand
- 300 g Magerquark
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 3 Eier
- 50 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Cheesecake
7h
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 Std. 30 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Rahmkuchen
9h 25 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min