Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g brauner Zucker
- 1 Ei (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 2 EL Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2h 20min
Hefezopf
3h
Nuss-Striezel
1h 30min
Dinkel-Brioche au chocolat
2h
Dinkelkranz
4h
Apfel-Hefe-Schnecken
2u. 40min
Zimtschnecken
1h 20 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Baguette Rustica
4h 20min
Hefezopf "Take five"
2h 20min