Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Milch
- ½ TL Salz
- 75 g Zucker
- 2 Eier (Kl. M)
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerkrümelt
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 250 g Mehl
- 140 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 140 g Butter, kalt, in Stücken
- 15 g Wasser, kalt
Belag und Fertigstellung
- 800 g Äpfel
- 20 g Zitronensaft
- 750 g Zwetschgen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1392 kJ / 332 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 Std.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Streusel
5 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min