Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 100 g Zucker
- 3 Eier
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag
- 500 g Äpfel, süß-säuerlich (z.B. Elstar), geschält, geviertelt
- 120 g Sahne
- 100 g Zucker
- 3 Eier
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
4h
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min
Zwetschgenkuchen
2h
Basic-Käsekuchen
10 Std.
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min