Urządzenia i Akcesoria
Elsässer Apfelkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Mehl200 g
-
Zucker100 g
-
Eier3
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
Belag
-
Äpfel süß-säuerlich (z.B. Elstar), geschält, geviertelt500 g
-
Sahne120 g
-
Zucker100 g
-
Eier3
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1180 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Zitronenkuchen
4 godz.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Basic-Käsekuchen
10 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min