Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mehl
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 520 g
- Kalorie
- 10278 kJ / 2455 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 300 g
- Tłuszcz
- 127 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Öl-Grundteig
5min
Quark-Öl-Grundteig
5min
Erdbeerkonfitüre
30 Min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Tortenboden
45 Min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2h
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min