Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 150 g Milch
- 65 g Zucker
- 4 Eier
- 600 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
Pflaumen und Zimt-Streusel
- 2000 g Pflaumen, entsteint, fast halbiert, die Hälften oben 5 mm eingeschnitten
- 350 g Weizenmehl Type 405
- 200 g Zucker
- 1 EL Zimt
- 200 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1665 kJ / 397 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Tortenboden
45min
Butterkuchen mit Hefe
1h 35 min
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30 min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Zwetschgenkuchen
2h
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Butter-Apfel-Kuchen
3h