Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Mehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung und Fertigstellung
- 1000 g Apfel, geschält, geviertelt (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 EL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2j 30 menit
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15 min
Safran-Baiser-Kuchen
1j
Einfache Herrentorte
5h 45 min
Apfel-Tiramisu-Torte
9 Std. 30 Min
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Omas bester Mohnkuchen
1j
Basic-Käsekuchen
10h
Omas Streuselkuchen vom Blech
3sa
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1j
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2j 30 menit
Elsässer Apfelkuchen
5h 10 min