Kirsch-Streusel-Kuchen
TM6 TM5

Kirsch-Streusel-Kuchen

4.7 (3.1K oceny)

Składniki

  • 2 Gläser Sauerkirschen (à 680 g)
  • 370 g Butter, weich, in Stücken
  • 370 g Zucker
  • 500 g Mehl
  • 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 Pck. Backpulver
  • 5 Eier
  • 1 Prise Salz
  • 120 g Haferflocken, fein
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1602 kJ / 382 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy