Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g chalota
- 200 g salsicha de aves
- 50 g cornichons
- 60 g rabanete
- 10 g vinagre de vinho branco
-
150
g iogurte c/ 1,5% gordura
lub 150 g iogurte natural magro (0,1% gordura) - ½ ramo de cebolinho picado, mais q.b. p/ polvilhar
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
- ¼ c. chá de paprika
- ½ c. chá de piripíri em flocos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 250.2 kJ / 59.8 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 230.8 mg
Alternatywne przepisy
Frango Tikka Masala com massa
45 min
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40 min
Salada de brócolos, maçã e carne
25 min
Lombo de porco com vegetais
40 min
Taça de pimentos com frango
25 min
Barritas de proteínas
50 min
Fritata ao vapor com queijo de cabra e cebola roxa caramelizada
40 min
Salada de frango com maionese carilada
15 min
Arroz mexicano com Pulled Pork
45 min
Tempero picante para grelhados
Keine Bewertungen
Dip de atum e pimento
10 min
Omelete no pão
40 min