Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g chalota
- 200 g salsicha de aves
- 50 g cornichons
- 60 g rabanete
- 10 g vinagre de vinho branco
-
150
g iogurte c/ 1,5% gordura
lub 150 g iogurte natural magro (0,1% gordura) - ½ ramo de cebolinho picado, mais q.b. p/ polvilhar
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
- ¼ c. chá de paprika
- ½ c. chá de piripíri em flocos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 250.2 kJ / 59.8 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 230.8 mg
Alternatywne przepisy
Cubinhos de frango salteados com cogumelos e molho tamari
35min
Noodles de legumes com molho de atum
35min
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40min
Taça de pimentos com frango
25min
Ovos com bacon e pimentos
35min
Salada de trigo com vinagre balsâmico
35min
Bowl de cogumelos vegan
1h 20min
Shot de frutos vermelhos
15 Min
Curgete à bolonhesa
35min
Salada de feijão, abacate e atum
20 Min
Salada detox
15 Min
Bebida de pequeno-almoço com mirtilos e gengibre
10 min