
Wersje kompatybilne
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sun-Dried Tomato Pesto
- 70 g olive oil
- 40 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 160 g pine nuts
- 100 g sun-dried tomatoes in oil drained
Chicken Involtini
- 70 g mozzarella cheese cut in pieces (4 cm)
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra for garnishing
- 2 medium eggs
- 1 pinch fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
- 70 g breadcrumbs
- 15 chicken breast fillets
- 30 fresh spinach leaves large stalks removed
Sauce
- 1 garlic clove
- 75 g onions quartered
- 50 g olive oil
- 650 - 700 g tomato passata
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 702 kcal / 2950 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 47.1 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Błonnik
- 7.7 g