Wersje kompatybilne
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 30 g cider vinegar
- 30 g runny honey
- 15 g wholegrain mustard
- 10 g olive oil
- 4 pork chops, boneless, visible fat removed (approx. 230 g each)
Pork Chops
- 1 onion, thinly sliced (5 mm)
- 2 eating apples, cored, each cut into 6-8 wedges
- 15 fresh sage leaves
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 70 g cider
Butternut Squash Purée
- 1 butternut squash (1000-1300 g), peeled, diced (2 cm)
- 50 g skimmed milk
- 200 g fresh spinach leaves
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2087 kJ / 498 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8 godz. 45 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45min
Chicken breasts pizzaiola
55min
Pork Chops with Orange
2h 25min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 Min
Chicken Pizzaiola
50min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15 min
Pork with Spinach Lentils
20 Min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Creamed Cod
45min
Sautéed Pork with Cider
55min
Leftover Turkey and Veg Bake
1 Std.