
Urządzenia i Akcesoria
皮蛋韭菜花拌炒飯
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 人份
Składniki
-
豬絞肉80 克
-
米酒1 大匙
-
五香粉½ 茶匙
-
鹽¼ 茶匙
-
皮蛋1 顆
-
水1100 克
-
米 ,洗淨、瀝乾120 克
-
蒜頭10 克
-
新鮮紅辣椒5 克
-
油1 大匙
-
醬油 ,依個人喜好添加1 - 2 茶匙
-
鹽 ,依個人口味調整½ 茶匙
-
韭菜花 ,切小段(約1公分)50 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
368 kcal /
1526 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

台灣味拌炒飯
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan