皮蛋韭菜花拌炒飯

皮蛋韭菜花拌炒飯

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 人份

Składniki

  • 豬絞肉
    80 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 五香粉
    ½ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 皮蛋
    1 顆
  • 1100 克
  • ,洗淨、瀝乾
    120 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 新鮮紅辣椒
    5 克
  • 1 大匙
  • 醬油 ,依個人喜好添加
    1 - 2 茶匙
  • ,依個人口味調整
    ½ 茶匙
  • 韭菜花 ,切小段(約1公分)
    50 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 368 kcal / 1526 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...