薑燒杏鮑菇&南瓜濃湯 (素)
TM5 TM6

薑燒杏鮑菇&南瓜濃湯 (素)

4.3 (3 oceny)

Składniki

薑燒杏鮑菇

  • 250 克 杏鮑菇 ,切滾刀塊(約3公分)
  • 30 克 薑 ,切塊(約1公分)
  • 30 克 水
    lub 30 克 清酒
  • 10 克 醬油
  • 30 克 味醂
  • 20 克 味噌

南瓜濃湯(素)

  • 10 克 油
  • 5 克 薑 ,切片
  • 450 克 南瓜 ,去皮,切塊(約3公分)
  • 50 克 馬鈴薯 ,去皮,切塊(約3公分)
  • 50 克 生腰果
  • 700 克 水
  • ½ - 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • ¼ - ½ 茶匙 黑胡椒粉 ,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
872.2 kJ / 208.5 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
29.2 g
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy