Cake aux lardons, pruneaux et amandes

Cake aux lardons, pruneaux et amandes

4.5 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 parts

Składniki

  • 180 g de farine
  • 2 c. à café de levure chimique
  • 3 œufs
  • 1 yaourt nature (125 g)
  • 75 g de beurre mou, et un peu pour le moule
  • du poivre moulu
  • 60 g d'amandes décortiquées grillées salées (amandes apéritives)
  • 100 g de lardons fumés
  • 12 pruneaux dénoyautés de belle taille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 21 g
Kalorie 2430 kJ / 584 kcal
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...