Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 1 jaune d'œuf
- 250 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- ½ c. à café de levure chimique (1/4 de sachet)
- 2 pincées de sel
- 1 blanc d'œuf
- 100 g beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de cerises, dénoyautées et coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 799 kJ / 189.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux cerises
2 Std. 30 Min
Muffins aux myrtilles
45min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Minicakes pêche-abricot
35min
Financiers aux cerises
1 Std.
Moelleux renversé aux pêches
1 godz. 5 min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 Std. 10 Min
Moelleux poire-noisette
45min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min