Le drômois

Le drômois

4.1 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
10 parts

Składniki

Le biscuit au nougat
  • de nougat blanc
    65 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • œufs
    4
  • de beurre mou
    10 g
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'amandes effilées
    80 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
Le croustillant chocolat blanc
  • de chocolat blanc
    150 g
  • de crêpes dentelle type Gavottes, émiettées
    50 g
Les mousses à l'abricot et au nougat
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    6
  • de confiture d'abricots
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froide)
    300 g
  • de nougat blanc
    100 g
Le glaçage à l'abricot
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de confiture d'abricots
    200 g
  • d'amandes effilées
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 570.3 kcal / 2389.5 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...