
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g celery washed, cut in pieces
- 80 g carrots washed, peeled, cut in pieces
- 160 g onions quartered
- 25 g olive oil
- 200 g roasted red peppers, preserved cut in pieces (4 cm) (see tip)
- 300 g turkey mince broken in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 30 g tomato purée
- 3 dried bay leaves
- ¼ tsp ground black pepper
- water for cooking pasta
- 100 g whole milk
- 300 g dried penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 160 g
- Kalorie
- 138 kcal / 579 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 0.1 mg