Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di carota a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di porri a rondelle
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 400 g di pomodori pelati
- 100 g di acqua
- 500 g di trippa tipo lampredotto
- 1 patata a cubetti
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1126 kJ / 269 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Trippa in bianco alla napoletana
1 godz. 30 min
Paté di fegatini
30 Min
Pappa al pomodoro
35 Min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Schiacciata fiorentina
50 min.
Bozza pratese
2sa 45 dk
Pan co' Santi
7h
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Crostini con fegatini di pollo
40 Min
Seppie in zimino
40 Min